Aider slår seg sammen med Impaktor: – Komplementerer hverandre på alle måter

I nærmere 10 år har Impaktor hjulpet offentlige og private virksomheter med leder- og medarbeiderutvikling, endringsprosjekter og omstilling. Nå blir de en del av Aiders fremadstormende satsing på Folk & kultur. – Vår ambisjon har alltid vært å forbedre norsk arbeidsliv. Det blir vi enda bedre i stand til nå, sier Eivind Garshol, daglig leder og partner i Impaktor.

Aider slår seg sammen med Impaktor

Flinkere sammen

Han og de tre andre gründerne – alle likeverdige partnere – hadde i utgangspunktet ingen planer om å selge hjertebarnet. Men etter hvert som samtalene med Aider skred frem, gikk et hypotetisk scenario over til å bli et reelt alternativ. Det var det flere grunner til, forklarer Garshol

– Det ene er at det rett og slett er begrenset hvor stort fotavtrykk du klarer å sette med et lag på fire personer. Når vi nå blir over 30, kan vi levere mer av det vi er gode på. Ved å jobbe skulder ved skulder med folk som kan andre ting enn oss, kan vi også bli flinkere sammen. Det handler litt om å ta sin egen omstillingsmedisin.

Felles menneskesyn

At de som fire erfarne menn nå kommer inn i et ungt – og i overvekt kvinnelig – HR-miljø, er han også svært positiv til. 

– Aider er ikke bare et større miljø, de har også en annen profil og sammensetning. For meg er det en spennende match, og jeg tror vi komplementerer hverandre på alle måter, sier han og legger til: 

– Samtidig har vi et felles menneskesyn. Vi tar begge utgangspunkt i at organisasjoner leverer bedre dersom du utvikler folka og setter dem først. Her har Aider imponert oss med hvor konsistente de er i sin filosofi.

Sukkeret på toppen, forteller Garshol, var at Aider hadde en offensiv holdning i markedet. Og det fra et annet utgangspunkt enn det mange forbinder med organisasjonsutvikling:

– Aider, som et kompetansehus tuftet på regnskap, angriper dette feltet fra et unikt ståsted, og det synes vi er veldig spennende.

Aider slår seg sammen med Impaktor

Nå skal vi virkelig sette fart

Når sammenslåing nå trer i kraft, blir Garshol og hans tre kompanjonger en del av Aiders «Folk & kultur»-gren. Leder for nettopp den avdelingen, Karina Belseth, er strålende fornøyd med å få gjengen fra Impaktor med på laget.

– Jeg har fulgt med fra sidelinjen i mange år, og jeg har beundret det de har fått til innen leder- og medarbeiderutvikling, omstilling, organisasjonsutvikling og endringsledelse. Nå skal vi samkjøre ambisjonene og virkelig sette fart på denne satsingen, sier hun.

Spesielt ser hun frem til å få inn til sammen 100 års erfaring innen feltet – i tillegg til en veletablert rigg for å operere i det offentlige anbudsregimet. 

– Impaktor tar med seg både seniorkompetanse, masse gjennomarbeidet metodikk og en lang liste med stjernereferanser. Og så er det selvfølgelig gledelig at alle våre eksisterende kunder nå kan se frem til enda flere ressurser, mer kapasitet og bredere kompetanse, sier Belseth og avslutter: 

– Nå skal vi ut og være spydspisser innen HR, organisasjons- og lederutvikling.

Aider logo